VOOR 23:30 uur besteld MORGEN IN HUIS
BOVEN €75 GEEN VERZENDKOSTEN
LAAGSTE PRIJZEN IN NEDERLAND

Door Externe Batterij, 18 oktober 2018

Welke USB powerbank heb ik nodig?

Voorbeelden van verschillende apparaten die kunnen worden opgeladen met een powerbank met USB kabel:

In dit blog geven wij aan welke USB powerbanks geschikt zijn voor de verschillende apparaten en merken. Hoe meer vermogen het op te laden apparaat heeft, hoe hoger de mAh waarde zal moeten zijn om je apparaat één keer volledig op te laden. Staat jouw specifieke apparaat er niet tussen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt ook het betreffende merk of product aanvinken tijdens je zoektocht naar een geschikte powerbank via Externe Batterij.

USB powerbank voor iPhone

Er zijn USB powerbanks verkrijgbaar van verschillende groottes voor het opladen van je iPhone.

  • Onze absolute powerbank topper voor de iphone is de Xiaomi 10.000 mAh V2.
  • Daarnaast vinden wij ook de Movadi ZM20 20.00 mAh een goede optie. Dit is een powerbank met usb-c aansluiting, wat inhoudt dat de powerbank ook geschikt is voor het opladen van een Macbook of Macbook Pro met USB-C aansluiting.

Bekijk hier alle USB powerbanks voor iPhone.

Iphone lightning kabel

De laatste generatie iPhones maken gebruik van een Lightning kabel. Deze lightning kabel voor iPhone is meestal niet bijgeleverd als je een powerbank koopt. Je kunt hiervoor je eigen kabel gebruiken die je bij je telefoon hebt gekregen, of je kunt er een aanschaffen bij Externe Batterij, tegelijkertijd met je USB powerbank. Let met Lightning kabels wel op dat deze een MFI certificering hebben, dit is een ingebouwde chip van Apple zodat hij 100% compatible is met je iPhone of iPad.

USB Powerbank voor Samsung

De Samsung smartphone maakt veelal gebruik van Micro-USB om op te laden. Dit type kabels is vaak bijgeleverd wanneer je een powerbank voor je Samsung aanschaft. De laatste generatie Samsung smartphones is echter voorzien van de nieuwste generatie USB-C!

  • De beste powerbank voor Samsung is de Xiaomi 10.000 mAh V2.
  • De Movadi ZM10 10.000 mAh is lichtgewicht en dus gemakkelijk overal mee naar toe te nemen in je (hand-)tas of zak. Deze powerbank heeft 2 manieren om op te laden; via USB-C of Micro-USB

Bekijk hier alle USB powerbanks voor Samsung

Samsung USB-C kabel

De Samsung USB-C kabel kun je altijd aansluiten zonder dat je hiervoor de connector hoeft te draaien, hierdoor is het aansluiten makkelijker en veilig geworden. Een bijkomend voordeel van USB-C is dat deze een verbeterde data snelheid heeft en Quick Charge 3.0 ondersteunt. Bij USB-C kabels moet je ook opletten of deze van goede kwaliteit zijn, zeker als je hier ook een laptop mee wilt kunnen opladen. Externe Batterij biedt enkel USB-C kabels aan die bestand zijn tegen de hoogste weerstand.

USB powerbank voor tablet 

Een tablet heeft vaak een grotere batterijcapaciteit dan een mobiele telefoon. Om de batterij van een tablet op te laden is dan ook meer energie nodig. Let op dat er voor de verschillende merken tablets, verschillende kabels nodig zijn om de tablet mee op te laden. Hieronder een lijstje met de kabel die je nodig hebt bij de verschillende types tablets:

  • Samsung tablet (micro-USB of USB-C)
  • iPad (Apple Lightning)
  • Microsoft Surface (Laatste generatie USB-C)

Let op dat er bij de meeste USB powerbanks niet altijd een kabel wordt meegeleverd. Je kunt gewoon de kabel gebruikt die je bij je tablet hebt gekregen toen je hem kocht. Wil je een extra kabel? Externe Batterij verkoopt losse kabels van de hoogste kwaliteit en veiligheidseisen. Bekijk ook onze bundelacties bij het product om je bijpassende kabel met korting te kunnen kopen.

USB-C powerbank voor MacBook

Voor de Apple MacBooks met USB-C aansluiting zijn er powerbanks USB-C Power Delivery. Dit type powerbanks heeft een hogere output waardoor hiermee je MacBook kunt opladen. Voor meer informatie en de beste powerbank voor een laptop, lees ons blogartikel: De beste powerbank voor je laptop

Over het algemeen zijn de powerbanks USB-C met Power Delivery vrij groot, wat het lastiger maakt om hem gemakkelijk mee te nemen op pad. Wij hebben echter van iWalk een compacte Power Delivery powerbank in ons assortiment: de iWalk Chic PD 10.000 mAh

Lees ook onze uitgebreide review over de iWalk Chic PD 10.000mAh!

Powerbank voor bluetooth speakers

Wat veel mensen niet weten is dat je eenvoudig een bluetooth speaker kunt opladen met een USB powerbank. Bluetooth speakers maken over het algemeen gebruik van micro-USB om op te laden. Deze kabel kun je eenvoudig aansluiten op een powerbank om zo nog langer plezier van je bluetooth speaker te hebben. Tegenwoordig zijn er ook veel headsets en draadloze oordopjes die zijn voorzien van een interne accu. Ook deze producten kun je opladen via een powerbank. Zo kun je ongeacht waar je ook bent, deze producten opladen voor nog langer plezier!

Nieuw bij ExterneBatterij: USB-C hubs!

Geef je MacBook extra USB, HDMI en Ethernet aansluitingen of een extra SD / Micro-SD kaartslot met onze USB-C Hubs. Bekijk onze verschillende modellen hubs en sluit naar hartenlust vele kabels aan op 1 enkele USB poort van je MacBook!

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »