VOOR 23:30 uur besteld MORGEN IN HUIS
BOVEN €75 GEEN VERZENDKOSTEN
LAAGSTE PRIJZEN IN NEDERLAND

Door J. Groenendaal, 24 augustus 2018

De beste powerbank voor je laptop

Wat is de beste powerbank voor je laptop?

Zit je heerlijk in de trein op weg naar huis nog even je laatste overleg uit te werken, houd je batterij ermee op. Eigenlijk wilde je deze klus nog even vlug afronden voor je thuis was. Met een goede powerbank voor laptops kun je dit probleem voor zijn. In dit artikel leggen wij je uit welke powerbanks voor laptops, we leggen uit wat een power delivery powerbank is en wij geven je een top 3 beste powerbanks voor de laptop.

Wat is een USB-C Power Delivery powerbank?

De Power Delivery technologie zorgt ervoor dat je een device, zoals een MacBook met USB-C aansluiting, kunt opladen met dezelfde snelheid als wanneer je hem oplaadt in het stopcontact. Of je nu je laptop oplaadt via een Power Delivery powerbank of via het stopcontact, het gaat even snel. Beide mogelijkheden staan gelijk aan elkaar.

Wanneer je macbook aan een Power Delivery powerbank ligt aangesloten, laadt de batterij niet alleen maar wat bij, maar wordt hij ook daadwerkelijk opgeladen. Het batterijpercentage loopt dus niet langzaam terug tijdens het gebruik van de laptop. Power Delivery zorgt ervoor dat de output verhoogd kan worden naar maximaal 100W via USB-C. De power delivery technologie is met name geschikt voor Apple MacBooks met USB-C aansluiting (productiejaar vanaf 2016). Er komen anno 2018 steeds meer smartphones, tablets en laptops die opladen via USB-C.

AC outlet powerbank (stopcontact)

Heeft jouw laptop geen USB-C aansluiting om deze op te laden? In dat geval is een powerbank met AC outlet een oplossing. Deze powerbank is voorzien van een stopcontact aansluiting, hier sluit je de standaard lader van je laptop op aan. Zo kan je overal je laptop opladen waar geen stopcontacten voor handen zijn.

Uiteraard zijn ook andere apparaten op deze powerbank aan te sluiten met een gewone 220v stekker. Denk aan een koelbox, speakers of verlichting.

3 voordelen van een laptop powerbank

Waarom is het altijd handig om een powerbank voor je laptop bij de hand hebben? Wij geven je drie voordelen van het hebben van een opgeladen powerbank voor je laptop:

Kom nooit zonder lege batterij te zitten en heb altijd de tijd om je werk of game onderweg af te maken. Of je nu in de trein, achter in de auto of op een zonnige dag in het park zit;
Laadt niet alleen je laptop, maar ook tegelijkertijd je telefoon met een laptop powerbank. Deze powerbanks hebben meerdere poorten waardoor tegelijkertijd meerdere apparaten kunnen worden opgeladen;
de Nintendo Switch opladen met een powerbank vraagt meer vermogen. Een laptop powerbank is dan ook uitermate geschikt voor het opladen van je gamecontroller of navigatie.

2 nadelen van een laptop powerbank

Naast voordelen zijn er ook punten te noemen die een laptop powerbank wat minder praktisch maken:

Hoge prijs in tegenstelling tot andere powerbanks voor telefoons bijvoorbeeld. Dit komt door de usb-c power delivery outlet of de AC outlet. Deze technologie ligt een stuk hoger dan de technologie die nodig is bij powerbanks voor een telefoon of tablet.
Een powerbank voor laptops is een stuk groter en zwaarder dan een powerbank voor telefoons of tablets. Ook dit heeft te maken met het vermogen dat nodig is voor het opladen van een laptop. Dit maakt het minder makkelijk om de powerbank in je handtas of broekzak te stoppen;
Powerbank voor Macbook
Macbooks vanaf productiejaar 2016 met een USB-C aansluiting kunnen perfect worden opgeladen met een Power Delivery Powerbank. Deze Power Delivery technologie zorgt ervoor dat een Macbook geheel door de powerbank kan worden opgeladen in dezelfde snelheid als dat hij in het stopcontact geplugd zit.

Veel andere merken laptops of Macbooks van vóór 2016 beschikken vaak niet over de USB-C aansluiting en kunnen dus niet worden opgeladen met een Power Delivery Powerbank. Wel kunnen deze laptops worden opgeladen via een powerbank met AC outlet. Hierbij kan de eigen oplader van de laptop in de AC aansluiting van de powerbank worden geplugd.

Top 3 powerbanks voor laptops

Als algemeen kenmerk heeft een powerbank voor het opladen van een laptop een minimale mAh waarde van 20.000 nodig. Powerbanks die hieraan voldoen en die tot de top van de laptop powerbanks behoren zijn:

RAVPower 20.100 / 27.000 (AC aansluiting)
Deze powerbank heeft een AC aansluiting waardoor hij niet alleen geschikt is voor het opladen van Macbooks of andere apparaten voorzien van USB-C. Daarnaast heeft de powerbank een groot vermogen die een laptop powerbank nodig heeft. Bekijk de RAVPower powerbanks hier.

Aukey 30.000 mAh PB-Y7 (Power delivery USB-C)
Deze powerbank van Aukey heeft een zeer hoog vermogen. Uit eigen testen is gebleken dat een Macbook van 15 inch met deze Aukey powerbank geheel kan worden opgeladen op dezelfde snelheid als via het stopcontact. Bekijk de Aukey PB-y7 hier.

ZM20 20.000 mAh USB-C PD
Deze powerbank is compacter dan andere powerbanks en beschikt ook over de Power Delivery technologie voor nieuwere Macbooks, deze powerbank beschikt in tegenstelling tot de nummer 2 wel maar over 20.000 mAh in plaats van 30.000 mAh. Dit vermogen maakt de ZMI tot een goede nummer 3. Bekijk de Movadi ZM20 hier

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »