VOOR 23:30 uur besteld MORGEN IN HUIS
BOVEN €75 GEEN VERZENDKOSTEN
LAAGSTE PRIJZEN IN NEDERLAND

Door Gerard, 29 mei 2018

Powerbank voor Xbox en Playstation

Je kent het wel, zit je net lekker in je game, is je controller leeg en moet hij eerst worden opgeladen. Je moet op zoek naar het kabeltje wat eigenlijk net te kort is om lekker verder te kunnen gamen.. De oplossing hiervoor is een opgeladen powerbank die je gemakkelijk inplugt waardoor je snel ongestoord verder kunt met je spel.

Capaciteit accu gamecontroller

Een gamecontroller beschikt over een accu met een capaciteit van ongeveer 1400 mAh. Hoe groter de powerbank, hou vaker je de controller helemaal kunt opladen óf hoe langer je kunt gamen. Een eenvoudig rekensommetje leert ons dat je met een powerbank van 5000 mAh de gamecontroller al zo’n 5000/1400 = 3 keer zo lang kunt gebruiken. Ben jij echt een gamer die niet van ophouden weet? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een grotere powerbank met meer capaciteit.

Specificaties gamecontrollers:

  • De PS4 controller (Playstation 4) heeft een ingebouwde accu van 1000 mAh;
  • De Xbox One controller beschikt soms over een Battery Pack van 1400 mAh. Sommige hebben dit Battery Pack niet en gebruiken dan AA-batterijen. De Xbox One controller kan alleen met een powerbank worden geladen als er een Battery Pack in zit.

Hoe lang gaat een gamecontroller mee bij normaal gebruik?

  • Xbox One (zal 15-20 uur mee moeten gaan)
  • PlayStation 4 zal tussen de 10-15 uur zijn

Het vervolgens weer opladen van de controllers zal tussen 1 uur en 2 uur duren als ze helemaal leeg zijn.

Powerbank met hoge capaciteit

Ondanks het feit dat je veel langer ongestoord kunt gamen met een powerbank met flinke capaciteit, zijn er nog meer voordelen te noemen voor het aanschaffen van een grotere powerbank. Grotere powerbanks hebben niet alleen meer capaciteit, maar hebben daarnaast ook vaker meerdere uitgangen waardoor het mogelijk is 2 controllers tegelijk op te laden. Leuk en handig voor als je samen met een vriend of vriendin aan het gamen bent. Ook kun je tegelijkertijd een telefoon of tablet opladen mocht dat toevallig net nodig zijn.

Welke powerbank is een echte aanrader? Wij geven je een top 3 beste powerbanks voor jouw gamecontroller.

Top 3 beste powerbank voor gamecontroller

Als je een powerbank koopt, krijg je nog wel eens te maken met dat hij lang niet zo veel capaciteit lijkt te bezitten als op de verpakking vermeld. Alle powerbanks die je via externebatterij.nl aanschaft geven de juiste mAh waarde weer, waardoor je van tevoren exact weet hoe vaak je jouw apparaat kunt opladen. Maar welke powerbank raden wij je aan en waarom? In deze top 3 geven wij precies weer waarom welke powerbank een musthave is voor iedere gamer!

 

 

1. Xiaomi 10.000mAh     -     2. iWalk Chic 10.000mAh     -     3. Aukey 30.000mAh

 

1.         Xiaomi 10.000 V2 multi USB: Voor ruim 7 keer langer gameplezier! Daarnaast beschikt deze powerbank over een dual usb poort, waardoor twee controllers tegelijk kunt laden, of een ander apparaat zoals je smartphone. Standaard wordt er bij deze powerbank een 4 in 1 kabel meegeleverd, zodat je eenvoudig verschillende apparaten kunt laden. De Xiaomi 10.000 V2 weegt slechts 228 gram waardoor je er niet zo snel last van hebt tijdens het spelen van je game.

2.         IWalk Chic 10.000 mAh: kleine bescheiden powerbank met een strak design die niet snel in de weg ligt. Je kunt de powerbank makkelijk in je zak steken. Daarnaast beschikt hij over 10.000 mAh voor heel wat uren extra ongestoord gamen. Ook de IWalk Chic beschikt over 2 uitgaande poorten voor het tegelijkertijd opladen van meerdere consoles of apparaten.

3.         Aukey PB-T11 30.000 mAh: Voor de echte diehard gamer. Deze powerbank beschikt over enorme capaciteit waardoor je met gemak een nachtje achter de Xbox of Playstation kunt doorhalen zonder lege accu. Enige nadeel van deze powerbank is dat hij groter en dus zwaarder is dan de nummers 1 en 2. Maar één ding is zeker jij hoeft je bank voorlopig niet meer af! Ook niet voor het opladen van je smartphone, want dat kan gewoon tegelijkertijd!

Wanneer je meerdere apparaten tegelijk oplaadt zal je wel genoegen moeten nemen met minder gametijd. Ook zal de snelheid van het laden worden beïnvloed naarmate je meerdere apparaten tegelijk aansluit op de powerbank.

Pass through technologie

Alle bovengenoemde powerbanks beschikken over de pass through technologie, wat betekent dat als de powerbank leeg is, je deze tegelijkertijd kunt opladen met de apparaten die aangesloten zijn op de powerbank. Zo kun je dus alles eenvoudig tegelijk opladen!

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »