VOOR 23:30 uur besteld MORGEN IN HUIS
BOVEN €75 GEEN VERZENDKOSTEN
LAAGSTE PRIJZEN IN NEDERLAND

Door Tessa, 9 mei 2017

Daarom Een Powerbank Mee In Vliegtuig

Je hebt je ruimbagage ingecheckt, je bent door de douane en nu begint het wachten. Voordat je het vliegtuig in gaat is je tablet of telefoon alweer half leeg. Op het vliegveld heb je nog wel een stopcontact in de buurt, maar hoe moet dat in de lucht? En als je vertraging hebt, dan is je telefoon of tablet alweer leeg voordat je vertrokken bent. De oplossing: Een powerbank mee in vliegtuig.

Is een powerbank toegestaan in vliegtuig?

Veel mensen vragen zich af of je een powerbank in het vliegtuig mee mag nemen. Wat volledig terecht is, omdat dit per vliegtuigmaatschappij of land kan verschillen. Er worden door landen en vliegtuigmaatschappijen allerlei grenzen gesteld aan het meenemen van apparaten op een vlucht. Check daarom niet alleen deze grenzen in Nederland, maar ook in het land waar je naartoe gaat!

Waarom zou een powerbank niet mee mogen in het vliegtuig?

Batterijen zijn door de IATA (International Air Transport Association) opgenomen in de richtlijnen voor vliegen met gevaarlijke stoffen. Dit komt doordat er een gevaar zit in de oververhitting van de batterijen. Wanneer de batterij oververhit wordt kan deze vlam vatten en dit vuur is soms lastig uit te maken. Bovendien kunnen er gevaarlijke stoffen vrij komen. Er gaan veel spookverhalen de ronde over de veiligheid van powerbanks. Het gaat hierbij vaak over powerbanks van lage kwaliteit. Wij van Externe Batterij distantieren ons hiervan en leveren goede powerbanks van hoge kwaliteit, zelfs de goedkopere powerbanks uit ons assortiment.

Mag mijn powerbank mee in vliegtuig?

Of je powerbank mee mag in het vliegtuig hangt af van de capaciteit. Deze capaciteit wordt uitgedrukt in Watturen. Per vliegtuigmaatschappij en land kan het verschillend zijn hoeveel Wh toegestaan is op een vlucht. Check daarom altijd van tevoren of jouw powerbank mee mag!

Over het algemeen zijn powerbanks met een vermogen tot 100 Wh toegestaan in de handbagage. Powerbanks met een vermogen van 100 tot 160 Wh zijn toegestaan na toestemming van de luchtvaartmaatschappij. Check dit dus altijd even voor vertrek!

Het vermogen van een powerbank in Wh bereken je als volgt: E(Wh) = Q(mAh) × V(V) / 1000

Rekenvoorbeeld:  Voor een 20.000 mAh powerbank is het vermogen in Wh te berekenen door de capaciteit te vermenigvuldigen met het voltage van de batterij (dit is in 3,7V!). Delen we dit door 1000 dan komen we uit op: 20000 x 3,7 / 1000 = 74Wh.

Conclusie, de 20.000 mAh powerbank is toegestaan in de handbagage.

Waarom een powerbank mee in vliegtuig handig is

Je zit te wachten op je vlucht. Ondertussen heb je al een film gekeken, omdat je 3 uur van tevoren op het vliegveld moest zijn. Je telefoon of tablet heeft ondertussen nog maar 50% batterij en de vlucht moet nog beginnen! Alle stopcontacten zijn bezet en je kijkt toch liever je eigen film of serie dan degene die door de vliegtuigmaatschappij zijn uitgekozen.

Met een powerbank laad jij je telefoon of tablet weer op voordat je het vliegtuig in gaat. Profiteer van een langere batterijduur en dood de tijd met de volgende tips:

  • Films kijken
  • Series kijken
  • Boeken lezen op je e-reader
  • Spelletjes spelen op je telefoon
  • Even de laatste dingen afmaken voor werk

Ben je nog op zoek naar een powerbank voor in het vliegtuig? Wij bieden verschillende powerbanks aan van hoge capaciteit of lagere capaciteit. Ga naar ons productoverzicht voor ons aanbod powerbanks met merken zoals XiaomiXtorm en andere kwalitatieve merken. Zorg er wel voor dat je voor deze powerbanks berekent of deze mee mogen. Voor zowel de heen- als de terugvlucht!

Powerbank mee in vliegtuig

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »