VOOR 23:30 uur besteld MORGEN IN HUIS
BOVEN €75 GEEN VERZENDKOSTEN
LAAGSTE PRIJZEN IN NEDERLAND

Door Tessa, 1 november 2017

Lege batterij bij koud weer?

De wintertijd is ingegaan en het wordt steeds kouder. Niet alleen wij worden minder blij van het koude weer, maar ook je iPhone vindt dit minder prettig. Soms valt je iPhone al uit wanneer hij nog 30% (of zelfs meer!) batterij heeft. Hoe komt dit? En misschien nog belangrijker: Hoe voorkom je dit?

Hoe komt het?

Het komt door de accu van je iPhone. Deze Lithium-lon accu werkt door bewegende ionen die heen en weer bewegen tussen positieve en negatieve elektronen. Het klinkt ingewikkeld, maar deze elektronen zorgen ervoor dat de batterij energie levert (en leegloopt).

Wanneer het koud is, kunnen deze elektroden minder goed bewegen. Denk maar aan het bewegen van je vingers in de kou, dat gaat ook een stuk minder makkelijk. Het is zelfs mogelijk dat de elektroden bevriezen, waardoor je iPhone direct uit zal vallen.

De accu van je iPhone heeft bij koud weer dus meer moeite met energie leveren, zodat jij je telefoon kunt gebruiken. Hoe kouder het is, des te meer moeite en des te sneller de batterij leegloopt.

Hoe voorkom je een lege batterij bij koud weer?

De ideale temperatuur voor je iPhone is tussen de 10 en de 30 graden. Om ervoor te zorgen dat je telefoon zich in deze temperatuur bevindt wanneer het onder de 10 graden is, kan je gebruik maken van de volgende tips:

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »