VOOR 23:30 uur besteld MORGEN IN HUIS
BOVEN €75 GEEN VERZENDKOSTEN
LAAGSTE PRIJZEN IN NEDERLAND

Door Externe batterij, 17 juli 2018

Hoe goed zijn Solar Powerbanks?

Met de zomervakantie voor de deur gaan de meeste mensen op zoek naar een powerbank. Ook in de vakantie wil je altijd een goed gevulde accu voor je telefoon hebben. Op het strand, op de camping of tijdens het fietsen is het fijn om altijd op je telefoon te kunnen rekenen. Op bepaalde momenten kun je het niet gebruiken als je met een lege accu komt te zitten. Een solar powerbank is de oplossing voor op vakantie! Een powerbank is een externe batterij. Daardoor hoef je niet op zoek naar een stopcontact voor het opladen van je telefoon.

Hoe goed zijn Solar Powerbanks?

Solar powerbank: opladen met zonlicht

Tijdens de zomervakantie is er vaak geen gebrek aan zonlicht. Wat zou er nou mooier zijn dan de zon gebruiken voor het opladen van je telefoon of tablet? Er zijn diverse solar powerbanks verkrijgbaar, maar welke is goed?

De ontwikkeling van solar powerbanks

Solar Powerbanks hebben een klein zonnepaneel die momenteel vaak nog niet krachtig genoeg zijn om een telefoon helemaal op te laden op zonne-energie. Dit resulteert er vaak in dat mensen uiteindelijk de solar powerbank als een gewone powerbank gebruiken. De solar powerbank wordt dan opgeladen op netstroom in plaats van door de zon. Het opladen van de telefoon gebeurt vervolgens op dezelfde manier als bij iedere andere powerbank. Bij zeer slechte solar powerbanks kan het volledig opladen van de powerbank met direct zonlicht soms dagen duren.

Tegenvallend resultaat

Het volledig opladen van je telefoon via een solar powerbank, kan een tegenvallend resultaat geven. Het duurt erg lang voordat de solar powerbank zelf is opgeladen en hij de stroom kan afgeven aan de telefoon. De oppervlakte van het zonnepaneel vormt het grootste probleem. Deze is gewoonweg te klein om snel op te kunnen laden. Daarnaast is een solar powerbank vaak relatief duur in aanschaf en wordt hij vaak al snel net als een gewone powerbank opgeladen in het stopcontact. Zonde van het geld, als het zonnepaneel niet gebruikt wordt waarvoor hij eigenlijk bedoeld is.

Ontwikkelingen solar powerbanks

Uiteraard staan de ontwikkelingen op het gebied van opladen via zonlicht niet stil. De techniek wordt steeds beter. Ook ExterneBatterij houdt deze ontwikkelingen in de gaten. Daarom testen wij zelf de nieuwe solar powerbanks die op de markt verschijnen.

Test nieuwe solar powerbanks

De powerbanks die wij momenteel zelf in bestelling hebben om te testen zijn:

Solar powerbanks, Aukey, anker, RAVPowerVan links naar rechts: Aukey, Anker en RAVPower

De resultaten van deze solar powerbanks zijn veelbelovend. Wij vinden het dan ook zeker de moeite van het proberen waard. Hou onze website goed in de gaten voor onze eigen solar powerbanktest! Wanneer deze powerbanks op zonlicht door ons geschikt bevonden worden, zullen wij ze opnemen in het assortiment. Je kan ze dan via onze webwinkel bestellen.

Opladen van achter glas?

Een veel gestelde vraag over solar powerbank is of ze ook opgeladen kunnen worden als ze achter glas liggen. Het antwoord hierop is: nee. Een solar powerbank heeft direct zonlicht op het zonnepaneel nodig. Liggend achter de voorruit van de auto zal de powerbank niet opladen. Een solar powerbank kan zichzelf alleen opladen als er direct zonlicht op het zonnepaneel valt!

Waarom een solar powerbank?

Een solar powerbank is een milieuvriendelijke manier om je apparaten van stroom te voorzien. Het zou mooi zijn als de solar laders in de toekomst nog beter en sneller opladen. Wat ExterneBatterij betreft moet er nog wel wat aan de huidige solar powerbanks gesleuteld worden voordat de ultieme powerbank op zonne-energie beschikbaar is. Een powerbank met zonnepaneel is voor uiterste nood handig. Als je echt een tijd geen stroom in de buurt hebt, kun je altijd de zon gebruiken voor het bijladen van de accu van je telefoon.

Tip voor solar powerbank!

Koop niet de eerste de beste goedkope solar lader, want dan zul je van de koude kermis thuiskomen! Solar powerbanks van Lidl, Kruidvat of Action geven vaak niet het gewenste resultaat wat op de verpakking omschreven staat!

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »