VOOR 23:30 uur besteld MORGEN IN HUIS
BOVEN €75 GEEN VERZENDKOSTEN
LAAGSTE PRIJZEN IN NEDERLAND

Door Externe batterij, 12 april 2018

De beste powerbank

Je wilt natuurlijk niks missen en dus moet je altijd over je telefoon kunnen beschikken om het internet te kunnen afstruinen en je social mediakanalen up-to-date te houden. Een smartphone intensief gebruiken vraagt een hoop van de accu. Het is dus handig om altijd en overal een powerbank bij je te hebben, zodat je de accu van je telefoon altijd kunt opladen als de telefoon daar om vraagt. Maar welke powerbank is anno april 2018 nou de beste? In dit blog gaan wij je uitleggen op welke punten een powerbank scoort en welke er het beste aan deze punten voldoet.

Capaciteit van de powerbank

De capaciteit van de powerbank bepaalt hoe vaak je je mobiele telefoon of andere mobiele apparatuur kunt opladen. De grootte van zo’n externe batterij bepaalt mede hoeveel opslagcapaciteit er is voor stroom, hoe kleiner en handzamer de powerbank, hoe minder stroom hij kan opslaan. Als je een grotere powerbank neemt, is deze zwaarder, minder makkelijk in een broekzak te steken, maar kun je er wel meerdere keren je telefoon of tablet mee opladen. De capaciteit van een powerbank wordt uitgedrukt in mAh, hoe hoger deze waarde, hoe meer lading de accu kan bevatten.

Hoeveel capaciteit heb ik nodig voor mijn smartphone?

Er kan eenvoudig worden uitgerekend hoeveel capaciteit je nodig hebt voor het opladen van een mobiele telefoon. Met 2200 mAh kun je je smartphone misschien één keer (gedeeltelijk) opladen. Met een powerbank van 5000 mAh kun je je telefoon zeker een keer helemaal opladen, wellicht zelfs meerdere keren. Als je een handzame en betaalbare powerbank wilt kopen voor het meerdere keren opladen van je telefoon, dan is het raadzaam te gaan voor een capaciteit van 10.000 mAh.

Hoeveel USB-poorten?

Als je meerdere apparaten tegelijk wilt kunnen opladen, moeten er meerdere USB-uitgangen op de powerbank zitten. Daarnaast moet de powerbank dan ook beschikken over voldoende capaciteit om de beide apparaten voldoende van stroom te kunnen voorzien. Bedenk van tevoren dus eerst welk type apparaten je tegelijkertijd wilt kunnen laden. Je kunt eenvoudig berekenen hoeveel capaciteit je nodig hebt voor bijvoorbeeld het tegelijk opladen van een iPhone en iPad. Met de uitslag van deze rekensom kun je dan gericht zoeken naar een powerbank met twee usb-poorten met een bepaalde capaciteit.

Snelheid laden

De stroomsterkte van de powerbank bepaalt mede hoe snel je telefoon of tablet is opgeladen. Goedkopere powerbanks leveren vaak maar 1 ampère per usb-poort, de duurdere nieuwe powerbanks leveren 2,1 ampère aan stroom wat ervoor zorgt dat je apparaten sneller opgeladen zijn. Als een powerbank meerdere usb-poorten heeft zit er vaak een verschil tussen beide poorten. Zo zal de ene poort 1 ampère leveren, de andere poort 2,1 of 2,4 ampère.

Quick Charge

Met behulp van Quick Charge kan een apparaat sneller worden. Niet alleen de powerbank, maar ook het op te laden apparaat moeten Quick Charge ondersteunen. Bij sommige producten staat het Quick Charge logo vermeld op de behuizing.

Behuizing van de powerbank

Een goede behuizing zorgt ervoor dat een powerbank langer mee gaat. De externe batterij slingert namelijk vaak los rond in een tas. Bij goedkope powerbanks wordt vaak gebruik gemaakt van een goedkope kunststof behuizing. Kunststof kan wat minder stootjes verdragen dan een metalen behuizing. Als jij heel zorgvuldig omgaat met je powerbank, kun je overwegen voor een goedkopere kunststofbehuizing te gaan. Wil je een luxer model die tegen een stootje kan? Ga dan voor metaal of voor een powerbank afgewerkt met rubber.

Welke powerbank moet ik hebben?

Als je kijkt naar bovenstaande thema’s waarop je moet letten bij de aanschaf van een goede powerbank, kom je op de volgende modellen uit die zeer goed uit de test komen:

- Kleine lichte en handzame powerbank met 1 aansluiting van 2 ampère en een metalen behuizing. De V2 beschikt ook over Quickcharge: Xiaomi Powerbank 10000 mAh

 

Xiaomi 10.000 mAh

- Kleine powerbank met 2 aansluitingen van elk 2,4 ampère. Snel laden 2 apparaten tegelijk opladen: Anker PowerCore 20100 mAh

 

Anker Powercore 20100 mAh

- Krachtige grotere powerbank om meerdere keren een telefoon (12x) of tablet (3x) tegelijkertijd op te kunnen laden. Quick charge functie: Aukey Powerbank 30000 mAh

 

Aukey 30.000 mAh

Kortom, er is dus niet een allerbeste powerbank te noemen, omdat dit geheel afhankelijk is van jouw wensen. Maar mocht je een van bovenstaande powerbanks aanschaffen, dan weet je in ieder geval zeker dat je goed zit!

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »