Terug

Veiligheid van de powerbanks

Veiligheid van de powerbanks

Omtrent externe batterijen doen een hoop spookverhalen de ronde, vaak gaat dit om de budget batterijen (bij de Action oid). Wij distantiëren ons hiervan, zoals je hier kan lezen. Wees alert op keurmerken en bespaar je de ellende. Goedkoop is duurkoop en vaak helemaal niet veilig!

Wij werken met leveranciers die hun powerbank batterijen en moederborden gecertificeerd leveren. Dat houdt in dat de powerbanks aan bepaalde eisen moet voldoen. Dit programma van eisen is opgesteld door de keuringsdienst en moet aan alle punten voldoen. Wanneer er een batch (partij) powerbanks niet voldoet aan deze eisen worden deze niet verkocht.

Powerbank keuringen en certificeringen

Al onze producten hebben officiële keurmerken en een wettelijke garantie van 2 jaar. De meeste producten zijn getest om zorgeloos te kunnen laden. Denk hierbij aan CE, FCC en RoHS certificering. De RoHS controle is een controle op schadelijke stoffen en is vaak onaangekondigd. Deze controles zorgen er mede voor dat de producten goed getest worden op schadelijke stoffen. Bij ons zijn de correcte mAh waarden en de hoge efficiëntie >80% van groot belang.

Powerbank gevaarlijk

Batterijen die niet gecertificeerd zijn kunnen van slechte kwaliteit zijn. Je loopt dan vroeg of laat kans op een defecte powerbank en / of zelfs een defecte smartphone of tablet! Deze powerbanks geven dan grotere spanning af, dat kan leiden tot kortsluiting. Met een merkloze batterij is er daarnaast de kans dat de werkelijke mAh waarden niet correct zijn. De efficiency van deze merkloze batterijen zijn slecht en er wordt dan weinig vermogen uit de powerbank gehaald. Dit houdt in dat je je smartphone maar deels kan opladen omdat hij snel leeg gaat. Daarnaast zorgt een kwaliteitsarme batterij ervoor dat het opladen extreem lang kan duren.

Powerbank afvoeren

Heb je een niet goed functionerende powerbank en wil je deze afvoeren? Bekijk dan hier de inleverpunten bij jou in de buurt. Het is belangrijk om powerbanks goed te recyclen omdat hier milieu aantastende materialen inzitten. Deze worden voor maar liefst 83% gerecycled zodat dit het milieu zo min mogelijk belast. De moeite waard om in te leveren bij een van de erkende punten dus!

Veilige powerbank

Wij zorgen ervoor dat je een veilige powerbank van ons krijgt. Met een powerbank van ons kun je gerust je powerbank in je tas stoppen bij het opladen, of 's nachts je powerbank opladen. Bij ExterneBatterij koop je enkel veilige betrouwbare powerbanks en kun je met een gerust gevoel gebruik maken van de powerbank. Onze powerbanks zijn beveiligd tegen overspanning, kortsluiting, overlading en hoge temperaturen waarbij de powerbanks zichzelf uitschakelen.

Naast een betrouwbare powerbank leveren wij ook de service die je hierbij mag verwachten. Heb je vragen of advies nodig over een powerbank, neem dan gerust contactmet ons op.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ExterneBatterij 8,9 / 10 - 2852 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »