Terug

Waar moet je opletten bij het kopen van een powerbank?

Er zijn twee belangrijke vragen die je aan jezelf moet stellen wanneer je op zoek bent naar een powerbank:

1. Voor welk apparaat wil je een powerbank gebruiken?

Wil je de powerbank gebruiken voor je smartphone, je tablet of je laptop? Voor een laptop of tablet heb je een andere powerbank nodig dan voor je smartphone of een actiecamera. Bepaal waarvoor je de powerbank gaat gebruiken en baseer daar je keuze op. Wanneer je deze keuze gemaakt hebt, ga je naar vraag 2.

2. Hoeveel capaciteit heb je nodig?

Deze vraag heeft te maken met hoeveel capaciteit je nodig hebt om je mobiele apparaat op te kunnen laden. De capaciteit van een powerbank wordt aangegeven in mAh waarden. Hoe meer capaciteit, mAh, des te vaker je het apparaat kunt opladen.

Wanneer je bepaalt hoeveel capaciteit je nodig hebt, is het verstandig om te weten hoeveel vermogen je eigen apparaat heeft. Heb je hier hulp bij nodig? Kijk dan op onze pagina over de capaciteit per apparaat. Daarna doe je een simpele rekensom en bepaal je welke capaciteit je nodig hebt. Een voorbeeld hiervan lees je hieronder.

Als je wilt weten hoeveel keer je je telefoon kan opladen met een volle externe batterij is het noodzakelijk om te weten wat de capaciteit van de ingebouwde batterij is. Zo heeft een iPhone 5 een batterij van 1440 mAh. We kunnen in theorie de iPhone dus 3,5 keer opladen met een 5600 mAh batterij. (5600/1440 = 3,8)

Extra vraag

Een extra vraag die je zou kunnen stellen aan jezelf is: Wil ik dat de powerbank extra functies heeft? Aan de hand hiervan bepaal je of je de powerbank bijvoorbeeld tijdens outdoor activiteiten wilt gebruiken. Kies dan bijvoorbeeld voor een powerbank met extra bescherming en een ingebouwde zaklamp, zoals de iWalk Spartan powerbank.

Powerbanks per device:

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ExterneBatterij 8,9 / 10 - 2852 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »