Originele Xiaomi Powerbanks

Alle powerbanks die wij op Externebatterij verkopen zijn origineel. Helaas zijn er enorm veel webshops die namaak varianten verkopen van de Xiaomi. De namaakvarianten zijn onveilig aangezien hier gebruik wordt gemaakt van andere batterijcellen. 

Bekijk ons assortiment Originele Xiaomi Powerbanks

Xiaomi serie code

Namaak of origineel? 

Twijfel je of jouw powerbank origineel is? Er zijn meerdere zaken waarop je kunt controleren of de Xiaomi Powerbank origineel is of namaak.

Als eerste kun je de zegel op de verpakking controleren door middel van de code die je kunt invoeren op de website van Xiaomi. Kras simpel de kraslaag weg en de code komt te voorschijn! 

Controleer je code op: http://www.mi.com/verify/ 

Behuizing

De originele behuizing van de Xiaomi powerbank is licht-grijs en mat van kleur.De productinformatie aan de onderkant is met een laser in het plastic gedrukt.

Bij namaak varianten is de behuizing vaak glanzend grijs en de onderkant van de powerbank is soms voorzien van een sticker met productinformatie.

Verpakking

De powerbanks worden geleverd in een kartonnen doosje of in een plastic transparant doosje. Het karton voelt gladzacht aan en is moeilijk te scheuren. Namaak versies hebben vaak een goedkoop type karton en dit voelt dan ook ruw aan. 

LED indicatie

Op de Xiaomi powerbanks bevinden zich diverse indicatie LEDs. Deze geven weer hoe vol de powerbank geladen is. De LEDs hebben een warmwitte kleur en zitten netjes gepositioneerd in de powerbank. Bij namaak varianten zijn de LEDs erg fel en lijken ze soms scheef te zitten in de behuizing. 

Meegeleverde Micro-USB kabel

Standaard zit er bij de Xiaomi Powerbanks een micro-USB kabel. Dit is een korte kabel van 20 cm. De meegeleverde kabel is nooit voorzien van het Mi (Xiaomi) logo, want Xiaomi produceert geen kabels. 

Logo

Het logo op de powerbank is grijs en lijkt gegraveerd. Op de achterkant van de powerbank staat mi.com

Controle van laden

De powerbank moet knipperen als deze opgeladen wordt. De originele powerbank kan met de kabel niet zichzelf opladen. Hiervoor is een bescherming ingebouwd tegen kortsluiting. Een namaak powerbank begint zichzelf op te laden, wat eigenlijk niet werkt. 

Is doorladen mogelijk? Als je de powerbank gaat opladen moet het mogelijk zijn om tegelijkertijd jouw smartphone via de powerbank op te laden. Dit heet ook wel de pass through functie. Overigens beschikt niet ieder type powerbank over de pass through functie, echter de powerbanks van Xiaomi wel. 


Bekijk onze Xiaomi Powerbanks

Even geduld...