Welke powerbank is goed? Welke heb ik nodig voor een iPhone of Samsung? Of wil je juist je tablet of camera opladen met een powerbank? Er zijn veel verschillende powerbanks verkrijgbaar en wij leggen je graag uit welke mogelijkheden er zijn. Ook hebben daarnaast een handige keuzehulp om je tot het juiste product te laten komen.

Welk apparaat opladen?

Allereerst is het belangrijk om je te bedenken welk apparaat je wilt kunnen opladen met de powerbank. Een powerbank is namelijk niet alleen geschikt voor het opladen van een mobiele telefoon, maar ook voor het opladen van een iPad of tablet of voor een camera, navigatie, mp3-speler of randapparatuur. Ook zijn er powerbanks voor laptops verkrijgbaar.

Hoeveel keer opladen?

Als je hebt bedacht welk apparaat je wilt kunnen opladen met de powerbank, ga je vervolgens na hoe vaak je het desbetreffende apparaat wilt kunnen opladen voordat de powerbank leeg is. Hoe vaker je een apparaat wilt kunnen opladen met de powerbank zonder de externe batterij opnieuw op te laden, hoe hoger de capaciteit in mAh dan moet zijn. Ook apparaten met een grotere accu dan een telefoon, zoals bijvoorbeeld een iPad of tablet, vragen om een hogere capaciteit van de powerbank. Een tablet kan wel worden opgeladen met een powerbank met lage capaciteit, maar zal in dit geval misschien niet helemaal worden opgeladen.

Meerdere apparaten tegelijk opladen

Het is ook mogelijk om meerdere apparaten tegelijk op te laden met enkele powerbanks uit ons assortiment. Hiervoor heb je een hoge capaciteit powerbank nodig en meerdere usb-poorten. Veel Xiaomi powerbanks hebben deze functionaliteit.

Keuzehulp voor powerbanks

Via onderstaande afbeelding kun je de bovenstaande punten, in een stroomdiagram weergegeven, aanwijzen. Volg de juiste stappen en kijk welke powerbank hieruit komt.

 

Even geduld...