Terug

Hoe werkt een externe batterij?

Een externe batterij kan worden gezien als een mobiel stopcontact. Je hebt waar je ook bent de beschikking over een stroombron voor je smartphone of tablet. Een externe batterij is ideaal onderweg, op vakantie, in de auto of in het vliegtuig.

Opladen van de externe batterij

In principe is de werking van elke externe batterij hetzelfde. Je laadt de powerbank op via het stopcontact, met dezelfde lader als je smartphone. Uiteraard kunt je de powerbank ook aan een USB-poort van de computer aansluiten om hem op te laden. Meestal zit er een micro-USB-ingang op de externe batterij die je gebruikt om de batterij op te laden. 

Jouw apparaat opladen

Om de externe batterij te gebruiken sluit je vervolgens jouw USB-kabel aan op de USB-poort van de externe batterij. De externe batterij zal vervolgens uw smartphone of tablet opladen. Er zijn verschillende soorten externe batterijen, met als meest voorkomende de powerbanks met 1 of meerdere USB-poorten. Er bestaan ook batterij cases, dit zijn hoesjes voor je smartphone waar een externe batterij in zit geïntegreerd. Je kunt meer lezen over verschillende powerbanks op de pagina: ‘Welke soorten externe batterijen zijn er?’

Capaciteit van de powerbank

De capaciteit van de powerbank wordt uitgedrukt in Milliampère/uur. Dit getal zegt hoe lang de batterij een bepaalde stroom kan geven. Als er dus meer stroom van de externe batterij wordt gevraagd, zal de batterij eerder leeg zijn. Voor het opladen van een smartphone heb je een lagere capaciteit nodig dan voor een tablet bijvoorbeeld. Dit komt door de kleinere accu in de telefoon.

Externe batterij en temperatuur

Batterijen gedijen het beste bij een temperatuur tussen de 16 en 22 graden. Kijk dus uit met je powerbank tijdens je wintersport. En leg hem ook niet pal achter het raam in de zon midden in de zomer.

  • - Zoals je wellicht weleens hebt gemerkt gaat een batterij van welk apparaat dan ook, tijdens kou of extreme hitte sneller leeg. Het is dus aan te raden ook je powerbank tijdens een koude wandeling of fietsrit niet in je jaszak te stoppen, want dan is hij binnen no-time ontladen. Stop de powerbank in je binnenzak of in je tas, eventueel omgeven met een doek of met handwarmers erbij.
  • - Extreme hitte is ook funest voor de prestatie van je batterij. Hoge temperaturen kunnen de capaciteit van de batterij permanent aantasten. Wanneer je juist gebruik wilt maken van de zon tijdens het opladen, kun je eens kijken naar onze solar powerbanks.

Tips voor een lange levensduur van je powerbank

Om zo lang mogelijk je powerbank te kunnen gebruiken is het goed om de volgende tips op te volgen:

  • - Zorg dat je powerbank niet te lang ongeladen weggelegd wordt. Laadt het liefste je externe batterij op zodra hij leeg is;
  • - Probeer bij minimaal gebruik van de powerbank, hem eens in de drie tot zes maanden helemaal op te laden. Wanneer een batterij helemaal leeg is kan hij stuk gaan;
  • - Gebruik originele snoertjes voor het opladen van je apparaten. Dit voorkomt oververhitting wat soms zelfs leidt tot brand;
  • - Berg je externe batterij zorgvuldig op wanneer je hem niet gebruikt. Weg van vocht en op een constante temperatuur. 

Wil je zelf een powerbank aan gaan schaffen? Bepaal dan eerst de gewenste capaciteithet merk externe batterij of voor welk apparaat je hem wilt gaan inzetten. Via Externe Batterij ben je gegarandeerd van een kwalitatief goede powerbank!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ExterneBatterij 8,9 / 10 - 2852 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »