Terug

Wat kost een powerbank?

Powerbanks zijn er in vele verschillende soorten en maten. Maar wat bepaalt nu of een powerbank een goede prijs/kwaliteit heeft? Want wanneer is een powerbank ‘goed’ of juist niet? Wij leggen uit welke factoren mede de prijs bepalen van de powerbanks.

Factoren welke de prijs bepalen

Wat een powerbank kost hangt af van een aantal factoren, die gezamenlijk zorgen voor de prijs:

1.    De capaciteit van de powerbank

De capaciteit wordt uitgedrukt in milliampère/uur (mAh) en geeft aan hoe lang de externe batterij bepaalde hoeveelheid stroom kan afgeven. Hoe meer mAh de powerbank heeft, hoe meer apparaten kunnen worden opgeladen met deze powerbank. Wanneer je een powerbank wilt hebben die ook een tablet of camera zou kunnen opladen, is het noodzakelijk een powerbank aan te schaffen met een hogere capaciteit. Vanzelfsprekend is de prijs van een powerbank met een grote capaciteit duurder, dan eentje met een lage capaciteit.

2.    Het merk

Externebatterij.nl verkoopt een breed assortiment powerbanks, waarvan een viertal merken uitvoerig zijn getest op kwaliteit. We verkopen uitsluitend merken van hoge kwaliteit en waarvan je mag verwachten dat je telefoon 2x kan worden opgeladen als het product dat in de specificaties heeft staan. Dit is bij de goedkope powerbanks vaak niet het geval. De topmerken die wij als beste getest hebben zijn Xtorm, Xiaomi, en Movadi.

3.    De lay-out

Sommige merken besteden uitzonderlijk veel aandacht aan het uiterlijk van de powerbank door middel van kleur, vorm en lichtjes e.d. De goedkopere maken eerder gebruik van een plastic behuizing, terwijl de duurdere vaak zijn vormgegeven met behulp van een metalen omhulsel. De layout van de powerbank is niet alleen prijsbepalend maar geeft ook een richtlijn voor het gebruik. Een kleine ronde powerbank, kan eenvoudig in je broekzak worden gestopt. Terwijl dit met een grote powerbank niet kan, maar deze is juist weer geschikt om je telefoon meerdere keren op te laden.

4.    Extra functies

Bij extra functies valt te denken aan bijvoorbeeld de Quickcharge functie. Quickcharge is, zoals de naam al doet vermoeden, het vermogen om te kunnen snelladen. Deze laadtechniek zorgt ervoor dat je telefoon of andere apparaat, een stuk sneller opgeladen wordt. Onder extra functies valt bijvoorbeeld ook een zaklampje op de powerbank, zonnepaneelladers, meerdere USB-uitgangen en noem zo maar op.

Van alle genoemde punten, is de capaciteit de meest bepalende factor voor de kosten van de powerbank.

Verschil met goedkope powerbank

Ondanks dat wij ook wel goedkope powerbanks verkopen of powerbanks met korting, is er toch vaak nog een verschil met powerbanks die in goedkope winkelketens worden aangeboden. Alle ‘goedkope’ merken die wij verkopen, zijn uitvoerig getest. Het grote verschil zit hem vooral in de capaciteit die vermeld wordt en de werkelijke capaciteit. Tijdens het opladen van je telefoon via de powerbank vindt energieverlies plaats in de vorm van warmte. Ook vindt er nog energieverlies plaat bij het eigenlijke opladen van de telefoon. Zo wordt er bij goedkope onbekende merken powerbanks vaak gelogen over de batterij die in de powerbank gebouwd zit en wordt er geen rekening gehouden met het energieverlies tijdens het opladen. Hierdoor zit er een verschil in wat er wordt gezegd over de hoeveelheid keren opladen en het werkelijke aantal.

Veiligheid powerbanks

Alle powerbanks die wij verkopen zijn voorzien van keurmerken en certificeringen. Daarnaast hebben ze allen een wettelijke garantie van 2 jaar. Hierdoor moet je misschien iets meer geld neerleggen, maar ben je wel verzekerd van een powerbank die geen schadelijke stoffen bevat, niet snel zal ontploffen of in brand zal vliegen. Al onze powerbanks zijn beveiligd tegen overspanning, kortsluiting, overlading en hoge temperaturen, in deze gevallen zal de powerbank zichzelf uitschakelen.

Vragen en service

Wanneer een powerbank bij ons is aangeschaft ontvangt u uiteraard de service zoals u die mag verwachten. Mocht u nog vragen hebben over bijvoorbeeld de prijzen van powerbanks, schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ExterneBatterij 8,9 / 10 - 2852 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »