Terug

Powerbank Laptop (2)

Voor een laptop hebben wij ook powerbanks in ons assortiment opgenomen.

Filters

Powerbank Laptop

Er zijn meerdere factoren waar je op moet letten als je een laptop powerbank wilt kopen. Soms wordt er gedacht dat een powerbank met veel capaciteit ook een laptop kan opladen, alleen is dit niet altijd zo. De punten waarop je moet letten voor een laptop powerbank zullen we hieronder op een rijtje zetten.

Welk vermogen heeft een laptop powerbank nodig?

Onze normale powerbanks en powerbanks met hoge capaciteit zijn met name bedoeld om smartphones of tablets op te laden. Deze powerbanks zijn over het algemeen voorzien van een USB-uitgang om de smartphone of tablet op te laden. Hiermee kun je een laptop dan niet opladen.

Om een laptop op te laden moet je gebruik maken van een andere oplossing. De laptop powerbank van LifePower is voorzien van AC-output, ookwel een stopcontact aansluiting. Hierdoor kun je de adapter van je laptop inpluggen en de laptop opladen zoals je normaal gewend bent via het stopcontact. De meeste laptop powerbanks hebben trouwens ook een usb-output zodat laptops en mobiele telefoons ook opgeladen kunnen worden met de laptop powerbank.

Wat moet een laptop powerbank kunnen?

De laptoppowerbank moet dus een AC-output hebben en genoeg capaciteit om de laptop minimaal 1 keer op te laden. Meestal staat dit ook aangegeven bij de productbeschrijving hoe vaak je een laptop er ongeveer mee kunt opladen. Hoe vaak je de laptop op kunt laden met een laptop powerbank is afhankelijk van de grootte van de batterij van de laptop en de capaciteit van de laptoppowerbank.

Daarnaast moet de powerbank stevig gebouwd zijn, makkelijk om mee te nemen en een goede garantieregeling hebben. Bij ExterneBatterij verkopen wij enkel powerbanks waarop wij minimaal 2 jaar garantie geven. Onze powerbanks zijn voorzien van certificeringen en krijgen regelmatig steekproef controle. In deze proeven wordt onder andere getest op veiligheid, maar ook over de efficiëntie van de batterij. Lees hier meer over de veiligheid van powerbanks.  

 

Opladen van de laptop powerbank

Een laptop powerbank wordt anders opgeladen dan de normale powerbanks. Een normale powerbank kun je meestal aansluiten op de oplader van je smartphone of tablet. Bij een laptop powerbank is dit anders. Deze wordt altijd geleverd met een aparte oplader zodat de powerbank op het juiste vermogen opgeladen kan worden. Dit is ook erg belangrijk voor het behoud van je powerbank. Omdat een laptop powerbank een hoge capaciteit heeft, is het ook belangrijk om er rekening mee te houden dat het wat langer duurt om de powerbank op te laden.

Andere toepassingen van een laptop powerbank

Omdat een laptop powerbank is uitgerust met een AC-output, kunnen ook andere apparaten worden opgeladen die normaal via het stopcontact opgeladen moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Drones
  • Boormachine
  • Digitale camera’s

Laptop powerbank kopen

Wij hebben verschillende merken laptop powerbanks in ons assortiment. Dit zijn altijd grotere powerbanks die genoeg power leveren om je laptop op te laden. Heb je specifieke vragen over een laptop powerbank? Neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder om de juiste powerbank voor je laptop te kiezen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ExterneBatterij 8,9 / 10 - 3197 Reviews @ Kiyoh