Pokemon GoPokémon Go: Power on the move!

Een megahype is de nieuwe mobiele game Pokémon Go. Het spel is gebaseerd op de Japanse serie uit de jaren negentig waarin je fictieve beesten (Pokémons) kunt trainen en ze tegen elkaar kunnen vechten. De trainers van deze Pokémon vechten tegen elkaar om te kijken wie er de sterkste Pokémon heeft. Er zijn honderden verschillende Pokémons die de trainers kunnen verzamelen en weer kunnen trainen.  Door de Pokémon te trainen kunnen ze evolueren en weer beter worden. In Nederland was Pokémon een enorm succes en volgden vele tieners deze serie met regelmaat.

Pokémon Go

De nieuwe game (2016) is een gratis app die voor iedereen beschikbaar is. Door middel van VR (virtual reality) kunnen spelers opzoek naar Pokémons buiten op straat. Gebruik de camera van je smartphone in combinatie met GPS en je kunt bijzondere locaties vinden zoals Pokéstops en Pokégyms! De bedoeling is om zo veel mogelijk Pokémons te vangen en hierdoor sterker te worden en een hoger level te bereiken. Inmiddels zie je al vele twintigers het spel spelen en rondrennen om zo veel mogelijk Pokémon beesten te vangen. Het is super verslavend en voor je het weet ben je uren bezig met dit spel spelen. Het nadeel hiervan is dat Pokémon GO in combinatie met GPS en camera veel vraagt van je batterijcapaciteit en je batterij dus snel leeg is. En dat dit je precies overkomt op het moment dat je een Pokémon tegenkomt… Wat kun je hieraan doen?

Batterij leeg Pokémon Go

Het spelen van Pokémon Go zorgt er nu eenmaal voor dat je batterij snel leeg gaat. De App gebruikt GPS, je camera en 3G/4G internetverbinding. Hierbij heb je de App constant aan en gebruik je grotendeels deze functies van je smartphone. Vervelend dus als die batterij leeg is en je het spel niet meer kunt spelen, of erger nog je smartphone sluit zichzelf af! We hebben 5 tips om energie te besparen voor Pokémon Go.   

Pokemon GO Energie besparen1. Bespaaroptie Pokémon Go

Er is een mogelijkheid om de bespaaroptie (battery saver) aan te zetten in de Pokémon Go app. Hierdoor zal je camera niet geactiveerd worden als je een Pokémon in het wild vindt. Op deze manier schakel je 1 functie uit waardoor je batterij net iets minder snel leeg raakt.

2. Geluid uit Pokémon Go

Als je de muziek en sound effect uitzet in de settings gebruikt je smartphone ook minder energie. Je mist op deze manier wel de mooie geluidseffecten en muziekjes, maar je omgeving zal hier wel blij van worden.

3. Helderheid Pokémon Go

Handig om de helderheid niet op 100% te zetten maar op 70%. Een tip die ook energie zal besparen.

4. Zet andere Apps op de achtergrond uit

Er draaien soms nog allerlei apps op de achtergrond. Sluit deze af, iedere app die open staat zal namelijk energie verbruiken.

5. Powerbank voor Pokémon GO

Met een powerbank kun je overal waar je op dat moment bent de smartphone opladen. Je neemt de powerbank opgeladen mee en kunt dan je smartphone opladen op het moment dat de accu leeg raakt door Pokémon Go. Wij van ExterneBatterij zijn specialisten op het gebied van powerbanks en alles wat met powerbanks te maken heeft. Door onze specifieke kennis over batterijen zorgen wij voor de beste kwaliteit powerbanks en geven wij 2 jaar garantie hierop! Hieronder staat een klein overzicht voor de beste Pokémon Go powerbank keuze.

Heb je advies nodig? Bel ons gerust op 085-2012 603 of stuur ons een e-mail

Pokémon Go Powerbanks

Even geduld...