VOOR 23:30 uur besteld MORGEN IN HUIS
BOVEN €75 GEEN VERZENDKOSTEN
LAAGSTE PRIJZEN IN NEDERLAND

Door Damir, 28 juni 2017

Waar moet je voor kiezen? Een powerbank of een battery case?

Komende week ga ik weer op vakantie en moet ik kiezen hoe ik mijn smartphone opgeladen kan houden. Juist op de momenten dat ik hem wil gebruiken is hij vaak leeg en daar sta ik dan. Het is bizar hoe we in deze tijd zo afhankelijk zijn geworden van een smartphone, maar voor een lege batterij wil ik een oplossing voor vinden. Nu ga ik op reis en is een battery case wel handig, maar thuis merk ik dat ik weer liever een losse powerbank heb. Wat is nu precies het verschil tussen een powerbank of battery case? En wat zijn de voor en nadelen hiervan?

Battery Case

Een battery case is een hoesje voor je telefoon waarin een batterij zit Dit kan erg handig zijn als je geen zin hebt om een pokerbank en kabels los mee te nemen. Het hoesje is wel eens stuk groter dan normale hoesjes.

Voordelen battery case
  • Geen losse kabels
  • Extra beschermhoes
  • Eenvoudig
Nadelen van battery case
  • Meestal maximaal 1x een volle lading
  • Dikkere hoes om je smartphone
  • Enkel geschikt voor jouw type smartphone
  • Als je een waterdichte telefoon hebt is gebruik is vochtige omstandigheden (oftewel regen, douchen, zwembad of toilet als je onhandig bent) afgeraden.

Een battery case is dus handig omdat je deze dan altijd bij je hebt.

Tegelijkertijd maakt een battery case je telefoon aanzienlijk dikker en ook wat langer aan de onderkant.

Bij sommige battery cases voor de iPhone heb je een andere aansluiting aan de onderkant waardoor je lightning aansluiting niet meer kan gebruiken, let dus op als je een iPhone 7 hebt, tenzij je je bluetooth oortjes gebruikt kan je dus geen oortjes meer aansluiten.

Voor sommige zal dit echter weinig uitmaken en is het gemak van een battery case in plaats van een powerbank en een extra kabel, het zeker waard.

Ben jij dus iemand die zijn telefoon intensief gebruikt en geen extra apparaten wilt meenemen? Dan is een battery case misschien wel de betere optie voor je.

Powerbank

Een powerbank is een losse accu met een of meerdere USB poorten zodat je een enorme variatie aan apparaten kan opladen, of ook de telefoon van je vriend.

Voordelen powerbank
  • Meer capaciteit voor je geld, kortom vaker je telefoon opladen
  • Geen grote hoes om je smartphone
  • Makkelijk mee te nemen in je jas of tas
  • Ook andere apparaat opladen zoals je laptopiPad of actioncam.
Nadelen van powerbank
  • Hij is zwaarder dan een battery case, zo weegt de Xiaomi 20.000 mAh 323 gram. Dan heb je weliswaar veel extra capaciteit, maar dit is niet altijd nodig en dan moet de 323 gram wel meegenomen worden.
  • Je hebt (meestal) losse kabels nodig om de powerbank met je smartphone te verbinden

Voor sommige nadelen bestaan ook weer oplossingen. Zo hebben is er de 4 in 1 multi kabelwaarmee je vrijwel elke smartphone kunt opladen en deze kabel is ook nog eens korter dus makkelijk mee te nemen.

Toch zal de powerbank eerste keuze blijven voor de meeste mensen omdat ze een stuk veelzijdiger zijn, je kan de telefoon van je vriend bijvoorbeeld opladen of zelfs heel andere apparaten zoals je GoPro of bluetooth speaker zodat je nog langer je muziek kan luisteren.

Ook is de prijs/acculading verhouding een stuk beter, voor 65% minder dan een battery case heb je vier keer meer capaciteit.

Het blijft altijd een lastige keuze die is afhankelijk van je situatie. Bedenk vooraf in welke situatie je het echt gaat gebruiken. Ze komen in ieder geval beiden altijd van pas!

Battery Case

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »